Over Stekjesroute

Vanuit een ruilinitiatief in Midden-Brabant is in september 2020 Stekjesroute ontstaan. De gezellige, lokale ruilactiviteiten van plantjesliefhebbers groeiden in snel tempo uit tot een landelijke route in Nederland. België volgde al snel. Inmiddels heeft Stekjesroute meer dan 15.000 leden op Facebook en meer dan 500 aangesloten plantenruilkasten.

Stekjesroute biedt een platform aan plantenruilkasthouders om contact te leggen met ruilers en met elkaar. De visie van Stekjesroute is dat er geruild wordt op een laagdrempelige manier. Bij de aangesloten ruilkasten worden geen plantjes verkocht, maar er wordt geruild. Iedereen kan plantjes ruilen, ongeacht de grootte van zijn of haar beurs.

Plants

Als iemand graag een plantje wil hebben, maar niets te ruil heeft, dan kan hij/zij een zelf te bepalen donatie geven. Kasthouders gebruiken deze donaties om nieuwe plantjes en potgrond van te kopen. Op die manier kunnen ze zorgen dat hun kasten gevuld blijven.

Wil je ook stekjes of plantjes ruilen bij Stekjesroute? Bekijk dan hier de spelregels voor bezoekers en ontdek hier welke kasten deelnemen in jouw omgeving.

Wil je zelf met een ruilkast deelnemen aan Stekjesroute? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden.